1 Ιουνίου 2010

Media Center PC Case

Καταρχάς καλό μήνα σε όλους,

Έχετε LCD,Plasma ή LED τηλεόραση και σας περισσεύουν μερικά κομμάτια hardware με τα οποία μπορείτε να φτιάξετε έναν υπολογιστή τον οποίο θα συνδέσετε με την τηλεόραση για να βλέπετε FullHD ταινίες ή να παίζετε παιχνίδια; Ή μήπως η μοναδική οθόνη που έχετε συνδεδεμένη με τον υπολογιστή σας είναι η τηλεόραση σας;

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις θα διαπιστώσετε ότι η παρουσία του ογκώδους πύργου του υπολογιστή στο σαλόνι-δωμάτιο σας δεν είναι και ότι ομορφότερο.
Αυτό που χρειάζεστε είναι λοιπόν ένα κουτί για το Media Center PC σας. Η διαφορά αυτών των κουτιών είναι ότι αντί να τοποθετούνται κάθετα τοποθετούνται οριζόντια, όπως και τα dvd, blu-ray players που έχουμε, και έχουν σχετικά μικρό μέγεθος ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν στο έπιπλο της τηλεόρασης ώστε η παρουσία τους να είναι όσο περισσότερο διακριτική γίνεται.
Το μοναδικό τους μειονέκτημα είναι ότι οι ποιοτικές προτάσεις από εταιρίες όπως Thermaltake, Zalman και Silverstone κοστίζουν κάτι παραπάνω, με τιμές να ξεκινούν από τα 80€.

Ένα παράδειγμα ενός τέτοιου κουτιού είναι το Thermaltake DH101 :

Το συγκεκριμένο κουτί κοστίζει 95€ αλλά μπορώ να πω ότι αξίζει τα λεφτά του καθώς είναι ιδιαίτερα όμορφο αλλά και κατασκευασμένο από αλουμίνιο και όχι από πλαστικό και σίδερο ώστε να έχει αυξημένη αντοχή και χαμηλό βάρος. Επιπλέον παρέχει επαρκή εξαερισμό ,τόσο για την κάρτα γραφικών όσο και για τον επεξεργαστή, για την αποφυγή υπερθερμάνσεων όταν παίζετε το αγαπημένο σας παιχνίδι σε ανάλυση 1920*1080.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία του με οδήγησαν στο να το αγοράσω. Μόλις το παραλάβω θα σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου...

Επίσης καλές προτάσεις είναι και τα εξής κουτιά:
Update: Μόλις παρέλαβα το παραπάνω κουτί. Οι εντυπώσεις μου είναι οι εξής:
Γενικά πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή και ανθεκτική κατασκευή, είναι όντως κατασκευασμένο από αλουμίνιο και διαθέτει πληθώρα εξαερισμών. Οι ανεμιστήρες που διαθέτει, ένας 12'' μπροστά και δύο 6'' πίσω είναι εξαιρετικά αθόρυβοι. Διαθέτει tool free εγκατάσταση τόσο των δίσκων και του dvd/bru-ray drive όσο και για τις κάρτες pci. Τέλος είναι όσο ευρύχωρο όσο και ένα midi tower.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια