30 Ιανουαρίου 2009

Παρουσίαση: Nokia 5800 XpressMusic

Είναι πλέον γεγονός, ότι σήμερα, τα κινητά τηλέφωνα με οθόνη αφής αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος τις αγοράς. Γι' αυτό το λόγο όλες οι κατασκευάστριες κινητών επιθυμούν να παρουσιάσουν την δική τους πρόταση με σκοπό να ανταγωνιστούν τις «touch-friendly» προτάσεις των ανταγωνιστών τους.

Η Nokia αν και καθυστερημένα παρουσίασε την δική της συσκευή με touch screen, το Nokia 5800 ExpressMusic. Από το όνομά του και μόνο μπορεί κάποιος να καταλάβει απευθέινεται σε όσους επιθυμούν να απολαμβάνουν εν κινήσει την αγαπημένη τους μουσική.
Ως Nokia-fan, δεν θα ήταν σωστό να μην αναφερθώ σε αυτήν την συσκευή πρωτοποριακή για την Nokia συσκευή !

Το νέο Nokia 5800, όπως άλλωστε και τα περισσότερα Nokia διαθέτει λειτουργικό σύστημα Symbian OS v9.4 και συγκεκριμένα βασίζεται στην 5η έκδοση της πλατφόρμας Series 60 (S60) η οποία ανασχεδιάστηκε για να υποστηρίζει τον έλεγχο με την αφή.

Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του 5800 είναι:
Αρχικά διαθέτει οθόνη αφής διαγωνίου
3,2 ιντσών με ανάλυση 360 x 640 pixels, αναλογία πλευρών 16:9 (!) και 24-bit χρώματα. Διαθέτει επίσης στερεοφωνικά ηχεία, ειδικό chip για την επεξεργασία του ήχου, υποδοχή κάρτας μνήμης microSD εως 8GB που περιλαμβάνεται στη συσκευασία και υποδοχή για την τοποθέτηση ακουστικών 3,5 χιλιοστών. Παρέχεται επίσης και η δυνατότητα απεριόριστης πρόσβασης για ένα χρόνο στην υπηρεσία Comes With Music, η οποία είναι υπηρεσία αντίστοιχη του iTunes της Apple για αγορά μουσικής.

Τέλος διαθέτει ψηφιακή κάμερα με φακό Carl Zeiss ανάλυσης 3,2 megapixel για τη λήψη φωτογραφιών 2.048 x 1.536 pixels, αλλά και την καταγραφή βίντεο στα 640 x 480 pixels στα 30fps. Δίπλα στο φακό υπάρχουν και δύο LEDs και βέβαια διαθέτει και λειτουργία αυτόματης εστίασης(Auto-Focus).

Απο πλέυρά συνδεσιμότητας:
Η σύνδεση με τον υπολογιστή πραγματοποιείται μέσω της θύρας Micro USB, ενώ στην υποδοχή των ακουστικών μπορεί να συνδεθεί και το video-out καλώδιο της Nokia, το οποίο περιλαμβάνεται στη συσκευασία.
Υποστηρίζει 3G και HSDPA για γρήγορη μεταφορά δεδομένων και βίντεο-κλήσεις.
Μπορεί ακόμα να συνδεθεί με ασύρματα δίκτυα Wi-Fi (802.11 b/g), ενώ φυσικά ενσωματώνει την ασύρματη τεχνολογία Bluetooth 2.0. Τέλος, αξιοσημείωτη είναι η ύπαρξη του δέκτη GPS με λειτουργία υποβοήθησης (A-GPS), καθώς και η μπαταρία των 1.350mAh.

Πηγή πληροφοριών: myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια