16 Φεβρουαρίου 2009

Τα Smartphones του (όχι και τόσο μακρινού) μέλλοντος

Με αφορμή το προηγούμενό μου άρθρο για το GSMA Mobile World Congress και την επίσημη ανακοίνωση των WM 6.5, αποφάσισα να γράψω ακόμα ένα άρθρο για τα καλύτερα, κατά την γνώμη μου, smartphones που παρουσιάστηκαν στο GSMA MWC και πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην αγορά εντός του 2009.

Αρχίζω με την γνωστή μας HTC:

μετά την επιτυχία που είχε το Touch Diamond αποφάσισε να κυκλοφορίσει μια αναβαθμισμένη έκδοσή του, το Touch Diamond2. Το Diamond2 διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη από τον προκατοχό του διαγωνίου 3,2 ιντσών και ανάλυσης WVGA (480 X 800). Ακριβώς κάτω από την οθόνη βρίσκεται μια zoom bar ευαίσθητη στην αφή με την οποία μπορείτε να κάνετε ζουμ στον browser, στις εικόνες καθώς και να ελέγχεται την ένταση του ήχου κατά την αναπαραγωγή μουσικής. Το Diamond2 βασίζεται στον επεξεργαστή της Qualcomm, τον MSM7200A που είναι χρονισμένος στα 528 MHz. Διαθέτει όλα τα καλούδια του προκατόχου του (GPS, 3G, Bluetooth, WiFi, G-sensor) καθώς και μια φωτογραφική μηχανή με ανάλυση 5 MegaPixel.


Η HTC επίσης παρουσίασε και το Touch Pro2, το οποίο διαθέτει τον ίδιο επεξεργαστή με το Diamond2 καθώς και τις ίδιες δυνατότητες δικτύωσης και πλοήγησης. Διαφέρει από το Diamond2 στην οθόνη αφής, η οποία εδώ είναι 3,6 ιντσών στη ίδια κορυφαία ανάλυση (480 X 800). Επιπροσθέτως το Touch Pro2 διαθέτει QWERTY πληκτρολόγιο, φωτογραφική μηχανή ανάλυσης 3,2 MP και ειδική λειτουργία "Straight Talk" για την διοργάνωση συνδιασκέψεων εύκολα και γρήγορα.


Από την αντίπαλη πλευρά, η Samsung παρουσίασε το OmniaHD, το οποίο είναι το πρώτο κινητό στο κόσμο που κάνει εγγραφή βίντεο σε ανάλυση 720p! Επιπλέον διαθέτει οθόνη LED (!) αφής 3,5 ιντσών, κάμερα ανάλυσης 8 Megapixel καθώς και έξοδο HDMI για να το συνδέεται με την HD τηλεόρασή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια