31 Μαρτίου 2009

Conficker ως πρωταπριλιάτικο αστείο

Πιστεύω δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζετε για το worm που ονομάζεται Conficker, Downadup ή Kibo.
Το συγκεκριμένο worm εκμεταλλεύεται ένα κενό ασφαλείας των Windows για να παραχωρήσει τον πλήρη έλεγχο του υπολογιστή σας σε κάποιον κακόβουλο χρήστη του Internet.
O Conficker έχει ήδη μολύνει τουλάχιστον 3 εκατομμύρια PC.

"To Downadup εμφανίστηκε το Νοέμβριο, μεταδίδεται ακόμα και από USB sticks και μολύνει χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση τα συστήματα στα οποία δεν έχει εγκατασταθεί η σχετική ενημέρωση για τα Windows και τα αντι-ιικά προγράμματα.

Από τη στιγμή που ο υπολογιστής μολυνθεί, η απομάκρυνση του κακόβουλου κώδικα είναι δύσκολη και ο χρήστης ίσως αναγκαστεί να εγκαταστήσει εκ νέου το λειτουργικό σύστημα.

Ένα από τα συμπτώματα της μόλυνσης είναι ότι ο υπολογιστής δεν μπορεί να κατεβάσει ενημερώσεις για το αντι-ιικό λογισμικό, ούτε να συνδεθεί στους δικτυακούς τόπους των εταιρειών ασφάλειας υπολογιστών όπως η Trend Micro και η Symantec, καθώς και στον δικτυακό τόπο της Microsoft"

Λόγο της αυριανής ημέρας (πρωταπριλιάς), πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν καθώς φημολογείται ότι μια ειδική έκδοση του Conficker που έχει κυκλοφορίσει θα ενεργοποιηθεί την 1η Απριλίου.

Παρόλα αυτά εγώ δεν συμμερίζομαι την άποψή τους επειδή πιστεύω ότι όλη αυτή η "φασαρία" γύρω από αυτό το θέμα γίνεται μόνο εξαιτίας της τάσης που έχουν τα media να μεγαλοποιούν τα γεγονότα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια