1 Ιανουαρίου 2010

Καλώς ήλθες 2010 !!!

Άλλη μια χρονιά έφυγε και εύχομαι σε όλους σας καλή χρονιά με υγεία, τύχη και βέβαια πολλά gadgets!

Όπως καταλαβαίνετε οι διακοπές των Χριστουγέννων μου έδωσαν την ευκαιρία να ξαναγράψω στο Blog μου έπειτα από τέσσερις ολόκληρους μήνες.

Σε αυτό το post θα προσπαθήσω να αναφέρω τα σημαντικότερα γεγονότα που θα συμβούν μέσα στο 2010.

Ξεκινώ με τα εγχώρια γεγονότα:

  1. Στις 14 Ιανουαρίου οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα μπορέσουν να δουν για πρώτη φορά επίγεια ψηφιακή τηλεόραση (Mpeg4) με την βοήθεια βέβαια της Digea, του παρόχου δηλαδή που έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων.
  2. Σειρά έχει η Αθήνα, που μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010 θα δεί και αυτή ψηφιακή τηλεόραση.
Σε παγκόσμιο επίπεδο τώρα:
  1. Όλοι περιμένουμε την CES ή αλλιώς International Consumer Electronics Show που θα ανοίξει τις πήλες της στις 7 Ιανουαρίου και στην οποιά θα παρουσιαστούν πολλές νέες τεχνολογίες όπως είναι το USB 3.0 και το Blu-ray 3D αλλά και νέες συσκευές, που αναμεσά τους θα είναι τηλεοράσεις 3D και πολλά καινούρια smartphones με Windows Phone 6.5.3.
  2. Επίσης στις 5 Ιανουαρίου φημολογείται ότι θα παρουσιαστεί επίσημα το smartphone της Google, το Nexus One, το οποίο τρέχει λειτουργικό σύστημα Android 2.1 και κατά πάσα πιθανότητα θα τιμολογηθεί στα 530 δολλάρια χωρίς συμβόλαιο. Μπορείτε να δείτε και το σχετικό hands-on video.
  3. Στις 26 Ιανουαρίου υπάρχουν φήμες ότι θα παρουσιαστεί και το tablet PC της Apple.
  4. Τελικά η τελική έκδοση 3.6 του Mozzila Firefox θα καθυστερίσει με αποτέλεσμα να έρθει στα χέρια, ή μάλλον στα pc μας, το πρώτο τρίμηνο του 2010 αρκετά αργότερα από το τέλος Δεκεβρίου του 2009 που ήταν προγραμματισμένο.
  5. Τέλος η επιστροφή του Michael Schumacher στην Formula 1, που πέρυσι δεν συνέβη ποτέ, θα γίνει τελικά μέσα στο 2010! Ο γερμανός πολλές φορές πρωταθλητής της F1 θα επιστρέψει ως οδηγός της Mercedess GP (!) για την σεζόν 2010.
Update:
6. Ξέχασα το ίσως σημαντικότερο γεγονός του 2010. Ποιό έιναι αυτό; Το πείραμα που θα λάβει χώρα στο CERN και συγκεκριμένα στον LHC έπειτα από την επαναλειτουργία του μετά τη δυσλειτουργία που είχε συμβεί πέρυσι τον Σεπτέμβιο και τον είχε θέσει εκτός λειτουργίας για πολλούς μήνες.
O LHC τους τελευταίους μήνες του 2009 δημιουργούσε συγκρούσεις μεσαίας ισχύος, στα 2.36 TeV (όπου έθεσε και παγκόσμιο ρεκόρ) και στις αρχές Φεβρουαρίου του 2010 θα ξεκινήσει συγκρούσεις υψηλής ισχύος στά 7 TeV!

1 σχόλιο:
Γράψτε σχόλια