28 Ιουνίου 2010

iPhone 4 το πρόβλημα με την κεραία και η λύση του ;

Είμαι σίγουρος ότι όλοι σας έχετε ακούσει για το πρόβλημα που έχει το νέο iPhone 4 με την ένταση του σήματος όταν το κρατάτε στο αριστερό σας χέρι όπως ακριβώς θα κρατούσατε οποιοδήποτε άλλο τηλέφωνο.
Αν πάλι δεν το έχετε ακούσει τότε θα σας περιγράψω συνοπτικά τι συμβαίνει. Όταν λοιπόν κρατάτε το iPhone 4 με το αριστερό σας χέρι και καλύπτετε την κυκλωμένη περιοχή τότε το σήμα του iPhone 4 ελαττώνεται και τελικά χάνεται εντελώς με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να δεχτείτε κλήσεις ή να κοπεί η σύνδεση σας ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο.

Αυτό που όμως δεν έχετε όλοι ακούσει είναι η απάντηση της Apple και του ίδιου του Steve Jobs πάνω σε αυτό το θέμα.
Συγκεκριμένα ο Steve Jobs απάντησε σε email ενός κατόχου iPhone 4 που αντιμετώπιζε το παραπάνω πρόβλημα το εξής κορυφαίο:
"Just avoid holding it in that way."

Και εδώ δημιουργείται η ρητορική ερώτηση: πρέπει ο χρήστης να προσαρμόζεται σε μια συσκευή ή η συσκευή στον χρήστη τής ;

Η επίσημη απάντηση της Apple ήταν πάντως λιγότερο ειρωνική:
"Gripping any mobile phone will result in some attenuation of its antenna performance, with certain places being worse than others depending on the placement of the antennas. This is a fact of life for every wireless phone. If you ever experience this on your iPhone 4, avoid gripping it in the lower left corner in a way that covers both sides of the black strip in the metal band, or simply use one of many available cases."

Δείτε και το σχετικό βίντεο με το πρόβλημα:


Update: Μια πιο πρόσφατη απάντηση του Steve Jobs σε ένα άλλο email είναι:
"There is no reception issue. Stay tuned."
Το οποίο μπορεί να σημαίνει ότι η Apple προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα με ένα update στο λειτουργικό του iPhone 4. Αυτό βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο είναι δυνατόν αφού το πρόβλημα οφείλεται σε hardware και στο design και όχι στο software.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια