7 Σεπτεμβρίου 2016

Windows 10 στο έξυπνο ψυγείο της LG


Η Microsoft επιθυμεί να επεκτείνει την χρήση των Windows 10 σε όλο και περισσότερες συσκευές και γιατί όχι σε ένα ψυγείο. Ενδιαφέρον ελκύει το γεγονός ότι στην οθόνη των 29 ιντσών του έξυπνου ψυγείου που παρουσίασε η LG μπορεί και τρέχει η πλήρη έκδοση του λειτουργικού συστήματος.  

Στην φετινή έκθεση IFA, στον εκθεσιακό χώρο της LG παρουσιάστηκε το έξυπνο αυτό ψυγείο με οθόνη αφής το οποίο διαθέτει έναν επεξεργαστή Intel Atom με 2GB μνήμη. Η οθόνη του ψυγείου είναι ημιδιαφανής παρέχοντας την δυνατότητα να βλέπει κανείς τι περιέχει το ψυγείο. Όπως παρατηρήθηκε μπορούν να τρέξουν όλες οι εφαρμογές του Windows Store με την LG να έχει δημιουργήσει δύο εφαρμογές συνδεδεμένες με το ψυγείο. Πιο συγκεκριμένα η μια εφαρμογή δίνει την δυνατότητα να βλέπεις την θερμοκρασία που έχει τόσο το ψυγείο αλλά και ο καταψύκτης ενώ παράλληλα δίνει την δυνατότητα του κλειδώματος των πορτών.

Ο σκοπός της δεύτερης εφαρμογής είναι να δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας διάφορων widgtes τα οποία εμφανίζονται πάνω στην οθόνη και τα οποία μπορει ο χρήστης να τα μετακινεί στο μέρος που επιθυμεί ώστε να μπορεί να συμβαδίζει με το περιεχόμενο που υπάρχει στο ψυγείο. Στη χρήση περιλαμβάνονται widgets χρονόμετρων αντίστροφης μέτρησης, ενημέρωσης για το πότε λήγει ένα τρόφιμο αλλά γιατί όχι και μια λειτουργία όπου υποστηρίζεται η εκφώνηση φωνητικών εντολών μέσω Cortana με τις απαντήσεις να αναπαράγονται μέσω του ενσωματωμένου ηχείου.

Δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για το ποια θα είναι η ημερομηνία διάθεσης στην αγορά αλλά ούτε και ποια η τελική τιμή του. 
  
 

Πηγή: Insomnia

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια