5 Σεπτεμβρίου 2017

Παρουσιάστηκε το Android One smartphone Xiaomi Mi A1

Σήμερα παρουσίασε το νέο της smartphone η Xiaomi. Η συσκευή αυτή ονομάζεται Xiaomi Mi A1, διαθέτει διπλή κάμερα και χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά του Mi 5X. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Mi A1. Αρχικά, διαθέτει τον οκταπύρηνο Snapdragon 625 (κατασκευασμένο στα 14 nm), 4 GB μνήμης ταχείας προσπέλασης (RAM) και 64 GB ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο, ενώ η οθόνη του είναι τεχνολογίας LCD και ανάλυσης Full HD με διαστάσεις 5,5''. 

Επιπλέον, η διπλή κάμερα που διαθέτει περιλαμβάνει τηλεφακό ο οποίος προσφέρει οπτικό zoom 2x, και είναι όμοια με αυτήν του Mi 6. Στο κάτω μέρος της συσκευής βλέπουμε το λογότυπο “Android One” δηλώνοντας ότι η συσκευή ανήκει στην ομάδα των φτηνών smartphones με λειτουργικό σύστημα Android με προορισμό τις αναπτυσσόμενες αγορές. Η Xiaomi λανσάρει έτσι και το πρώτο της Android One smartphone με stock Android 7.1.2 Nougat. Τέλος το κινητό διαθέτει αναγνώστη δαχτυλικού αποτυπώματος και μπαταρία 3.080 mAh η οποία φορτίζει μέσω μιας υποδοχής USB Type-C. 

Η συσκευή είναι διαθέσιμη σε  χρώμα μαύρο, χρυσό και ροζ με τιμή να αναμένεται περίπου στα 200€. Θα διατίθεται σε 37 χώρες μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα με τις πωλήσεις να ξεκινούν στις 12 Σεπτεμβρίου.

Προφανώς και η συσκευή αυτή πρόκειται να αναβαθμιστεί στο Android 8 Oreo μέχρι το τέλος του χρόνου. Επιπροσθέτως, το Mi A1 θα είναι από τα πρώτα smartphone που θα αναβαθμιστούν στο Android P του χρόνου, όταν η έκδοση αυτή διατεθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια