17 Απριλίου 2008

Windows Vista Service Pack 1 στα Ελληνικά

Επιτέλους το πολυαναμενόμενο Service Pack 1 για τα Ελληνικά Windows Vista κυκλοφορεί από τις 15 Απριλίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το κατεβάσουν από το site της Microsoft ή αν είστε τυχεροί να το κατεβάσετε από το Windows Update.
Το service pack 1 υποτίθεται ότι "ενισχύει τις επιδόσεις και την ασφάλεια των Windows Vista, επιφέροντας σημαντικές βελτιώσεις σε θέματα διαχείρισης, ανάπτυξης και υποστήριξης."
Επίσης βελτιωμένος είναι και ο τρόπος αντιμετώπισης πειρατικών αντιγράφων γνωστός ως Windows Genuine Advantage [WGA].

Αξιοσημείωτο είναι ότι παρόλο που προσπάθησα να εγκαταστήσω το sp1 σε δύο διαφορετικά pc καμία φορά δεν κατάφερα να το εγκαταστήσω επειδή προέκυπτε σφάλμα με κωδικό 0x800F0826. Επιπροσθέτως το sp1 δεν εμφανίζεται στο Windows Update και έτσι πρέπει να κάνω εγκατάσταση την stand-alone (exe) έκδοση του.

Ο λόγος για τον οποίο δεν πετυχαίνει η εγκατάστασή του πιστεύω ότι είναι η μη εγκατάσταση της ενημέρωσης KB935509 από το Windows Update ή οποία παρεμπιπτόντως δεν "θέλει" με τίποτα να εγκατασταθεί και προκύπτει συνέχεια σφάλμα με κωδικό 80004005. Νομίζω βρήκα μία λύση για το πρόβλημα αυτό αλλά δεν κατάφερα τίποτα ακόμα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι παιδεύομαι εδώ και 5 ώρες με τα (s)vista και το μόνο που έχω καταφέρει αφενός είναι να μάθω απ' έξω όλους τους κωδικούς σφαλμάτων και αφετέρου να μου σπάσουν τα νεύρα σε τέτοιο σημείο που να είμαι έτοιμος να εγκαταστήσω MacOSX στο pc μου.

Αυτά τα sp της Microsoft είναι κορυφαία ! Πάντα βελτιώνουν κάτι αρκεί ο χρήστης να καταφέρει να τα εγκαταστήσει. Συν ότι η Microsoft αποφάσισε να μην επιτρέπει την ενσωμάτωση του sp1 στο dvd των windows μέχρι να κυκλοφορήσει το sp2.

Από εμένα καληνύχτα
Σωτήρης Κ.

Update 1: Αφού ξεπέρασα το πρόβλημα με την ενημέρωση KB935509 άρχισα να κάνω εγκατάσταση το sp1. Μετά από 2 ώρες έφτασε στο 100% και ξαφνικά έβγαλε ένα μήνυμα που λεεί: "Το service pack δεν εγκαταστάθηκε. Αναίρεση των αλλαγών. Μην απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή." Όταν ξεκίνησαν τα windows έβγαλε σφάλμα με κωδικό 0x80004005
Έλεος πια ! Από το ένα πρόβλημα στο άλλο... Μπράβο Microsoft !!!

Update 2: Επιτέλους κατάφερα να εγκαταστήσω το Sp 1 !!! Έπειτα από τρίωρη επικοινωνία με το support chat της Microsoft κατάλαβα ότι το σφάλμα οφειλόταν στο BitLocker (τι το θέλουν και αυτό;). Γι' αυτό μετά την ενεργοποίηση του η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε κανονικά.
Σε αυτό το σημείο αξίζουν συγχαρητήρια στο τμήμα υποστήριξης της Micorosoft !

Update 3: Αφού χρησιμοποίησα τα windows με το sp1 εγκατεστημένο για αρκετές ώρες αποφάσισα ότι καλό θα ήταν να επισημάνω τις βελτιώσεις που είδα. Αρχικά παρατήρησα ότι η διάρκεια εκκίνησης μειώθηκε αρκετά. Ακόμα η διαδικασία του login γίνεται πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με πριν ! Τέλος η μεταφορά-αντιγραφή αρχείων τώρα είναι άμεση και πολύ πιο γρήγορη ! Βελτίωση σε παιχνίδια δεν παρατήρησα.

2 σχόλια:
Γράψτε σχόλια
  1. καλα΄ρε φίλε αυτά είδες μόνο
    Πρώτον ένα το βάλλεται και πάτε στην αξιολόγηση του συστήματος και την ξανακκκινίστε θα σας βαθμολογήσει την ram (1024) με μεγάλη βαθμολογία από το πριν
    όντως είναι πολύ γρήγορα το λειτουργικό με το sp1
    δυστυχώς υπάρχουν μερικά αλλά
    έτσι που τα δοκίμασα μία ώρα δεν φορτώνει τον πινάκα έλεγχου
    δεν μπορείς να κάνεις άλλο λογαριασμό χρήστη
    η εξατομίκευση και πολλές λειτουργίες που γίνονταν απο την επειφάνεια εργασίας δεν λειτουργούν και το τρελό δεν εχει τα airo
    και το δοκίμασα μία ωρα !!!!
    ααααα και το ποιό σοβαρό δεν εκτυπώνει μετίποτα ο hp 5550

    για ψάξετο καλήτερα και μην τα ευλογείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα αυτά τα προβλήματα που αναφέρεις αποκλείεται να μην έχουν λύση ! Παραδείγματος χάριν το πρόβλημα με τον εκτυπωτή πιστεύω θα λυθεί αν ξαναεγκαταστήσεις τους οδηγούς ή αν κατεβάσεις τους καινούριους.
    Τέλος επειδή στο δικό σου σύστημα δεν "έκατσε" σωστά το sp1 δεν σημαίνει ότι γενικά κάνει τα vista χειρότερα!
    Άλλωστε χειρότερα από αυτά που περιγράφεις δεν γίνονται :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή