7 Ιουνίου 2010

Συγχρνήστε φακέλους απλά, γρήγορα και δωρεάν

Σας έχει τύχει ποτέ να έχετε ένα αντίγραφο ενός φακέλου και να μην γνωρίζεται ποιος είναι ο αρχικός φάκελος και ποιος το αντίγραφο επειδή έχουν το ίδιο ακριβώς όνομα και καθώς έχουν διαφορετικό μέγεθος.
Δεν θα ήταν πιο απλό να έχετε ένα πρόγραμμα το οποίο θα συγχρονίζει τους δύο αυτούς φακέλους ώστε όταν προσθέτετε/διαγράφεται ένα αρχείο στον ένα να προστίθεται/διαγράφετε αυτόματα και στον αντίγραφό του;

Είμαι σίγουρος ότι για αυτή την δουλεία υπάρχει μια πληθώρα προγραμμάτων μερικά από τα οποία θα παρέχουν και εξελιγμένες δυνατότητες. Λίγα όμως από αυτά παρέχονται δωρεάν.
Ένα από αυτά τα δωρεάν προγράμματα συγχρονισμού φακέλων είναι και το SyncToy το οποίο μάλιστα δημιουργήθηκε από την Microsoft και διατίθεται δωρεάν από την ιστοσελίδα της Microsoft και συγκεκριμένα από εδώ.
To SyncToy μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και για την λήψη αυτοματοποιημένων αντιγράφων ασφαλείας σε έναν εξωτερικό ή εσωτερικό σας δίσκο.

Παρακάτω βλέπετε το κεντρικό παράθυρο του προγράμματος και συγκεκριμένα τις ρυθμίσεις συγχρονισμού του φακέλου που περιέχει τις ταινίες μου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια