29 Ιουνίου 2012

Xbox Music by Microsoft

Η Microsoft αποφάσισε να λανσάρει μια νέα υπηρεσία με όνομα Xbox Music. Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία μουσικής, αντίστοιχη με το iTunes και το Spotify.

Η Microsoft διαθέτει ήδη μια υπηρεσία μουσικής, η οποία συνοδεύει τα Windows Phones, το Zune. Εξαιτίας όμως του Xbox Music, το Zune θα καταργηθεί. Ελπίζω μόνο να μην καταργήσουν και το εκπληκτικό (κατά την γνώμη μου) media player του Zune.

Η διαφορά του Xbox Music από το Zune είναι ότι θα πρόκειται για μια πιο ευρεία υπηρεσία μουσικής διαθέσιμη τόσο για το Xbox 360, τα Windows 8 αλλά και για τα Windows Phone 8. Το Xbox Music θα προσφέρει δυνατότητες streaming, download, καθώς και online αποθήκευσης μουσικής προσφέροντας έτσι ότι προσφέρουν και οι ανταγωνιστές του.

Η Microsoft ήδη βρίσκεται σε συνομιλίες με τις δισκογραφικές εταιρείες Universal Music Group, Warner Music Group, Sony Music και EMI.

Σύμφωνα με την ίδια την Microsoft το Xbox Music "θα φέρει μία μουσική βιβλιοθήκη παγκόσμιας εμβέλειας και νέους τρόπους για την απόλαυση, το διαμοιρασμό και την ανακάλυψη νέων ακουσμάτων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια