13 Ιουλίου 2016

Samsung: SSD με μέγεθος HDD και τιμή 1500$

Βρίσκεστε σε αναζήτηση για αγορά δίσκου SSD και ταυτόχρονα αναζητάτε τεράστιο χώρο αποθήκευσης; Η Samsung έχει κάτι για εσάς, αρκεί βέβαια να διαθέτετε και 1500$ για ξόδεμα. 

Το γνωστό μοντέλο 850 Evo της Samsung ξεπέρασε τα όρια της χωρητικότητας των 2TB αγγίζοντας πλέον τα 4TB, το οποίο και αποτελεί τη μεγαλύτερη δυνατή χωρητικότητα που μπορεί να βρει κάποιος σε SSD που κυκλοφορεί στην αγορά. Με την προσθήκη αυτή, μπορεί κανείς πλέον να αποκτήσει δίσκο SSD με χωρητικότητες που ξεκινούν από τα 128GB φτάνοντας τα 4TB με τις τιμές τους να κυμαίνονται από 68$ έως 1500$ αντίστοιχα, ανάλογα φυσικά και με το πορτοφόλι του καθενός. Βέβαια αν το  δούμε πιο λογικά και υπολογίσουμε την τιμή ανά GB τότε κάπως όλος αυτός ο ντόρος τιμής αποκτάει και κάποια λογική.

Ένα θετικό άλμα θα έλεγα είναι πως πλέον η αγορά των SSD αρχίζει κάπως να διαμορφώνεται σε μια δίκαιη αξία τιμής έναντι χωρητικότητας. Παρόλα αυτά η επιλογή των 4TB SSD στην τιμή αυτή είναι αρκετά έως πολύ τσουχτερή.

Όσο αφορά τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, ο δίσκος χρησιμοποιεί την γνωστή τεχνολογία V-NAND της Samsung που χρησιμοποιείται και στην υπόλοιπη σειρά, εξασφαλίζοντας έτσι χαμηλότερη κατανάλωση, υψηλότερη αξιοπιστία (εγγυημένα 300 TBW) και υψηλή ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων (540MB/s ανάγνωση και 520MB/s εγγραφή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια