16 Ιουλίου 2016

Έρευνα για τη ροή πωλήσεων smartphone

Για την αγορά των smartphones για τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου δημοσίευσε η ανεξάρτητη εταιρία αναλύσεων Kantar Worldpanel. Η δημοσίευση αφορά το τρίμηνο έως στον Μάιο. Η έρευνα αφορά περιοχές του πλανήτη όπως: ΗΠΑ, Κίνα ενώ από την Ευρώπη οι χώρες που ανέδειξε η έρευνα είναι η Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Μ.Βρετανία και Ισπανία.

Όπως θα παρατηρήσετε και εσείς οι ίδιοι τα αποτελέσματα φαίνεται να είναι κατά πολύ υπέρ του Android μειωμένη ανταπόκριση για τις iOS συσκευές ενώ από την πλευρά των Windows phone η ζήτηση σημείωσε ακόμα περισσότερη μείωση. Στις πέντε Ευρωπαϊκές αγορές, το 76,5% των smartphones που πωλήθηκαν ήταν Android, κάτι που ισοδυναμεί με αύξηση 6% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το 80% επίσης των πωλήσεων smartphones στην Κίνα ήταν συσκευές με Android ενώ το 68,5% των πωλήσεων στις ΗΠΑ αποτελούσαν επίσης συσκευές με Android.
 Η Kantar Worldpanel επισημαίνει ότι αν και το iOS, σημείωσε μικρή πτώση σε ορισμένες αγορές, και σε άλλες παρουσίασε πολύ μικρή αύξηση, έχει παραμείνει σε σταθερά επίπεδα σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι ενώ επιπλέον τονίζει ότι το iPhone SE κατάφερε να βρεθεί στην δεκάδα των smartphones που σημείωσαν τις περισσότερες πωλήσεις στην Μ. Βρετανία, στην Γαλλία, στην Κίνα και στις ΗΠΑ. Τα Windows phones από την άλλη σχεδόν σε όλες τις αγορές σημείωσαν πτώση, ακόμα και σε χώρες που είχαν διψήφιο ποσοστό (Ιταλία).

Πηγή: neowin.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια